Липсата на аптека е основният проблем за жителите на Гецово

12:07, 13 юли 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Липсата на аптека е основният проблем за жителите на разградското село Гецово. Проблемът е поставен на вниманието на общинските съветници от ГЕРБ Валентина Френкева, Наско Анастасов и Галин Парашкевов по време на проведената днес изнесена приемна в селото, съобщават от пресцентъра на партията.

На срещата с жители  на селото е присъствал и кметът на населеното място Пламен Пантилеев.

Целта на съветниците бе да изслушат за проблемите на Гецово и да реагират своевременно на тези, които са в компетенцията на Общинския съвет, а останалите да отнесат до кмета на Разград д-р Валентин Василев, посочват от политическата сила.

Присъстващите са изложили редица наболели за тях проблеми, първият от които е липсата на аптека в селото. Наско Анастасов обяснил, че аптеките в България са частни и общината не разполага с юридически лост, с който да принуди собствениците да отварят нови аптеки, или да работят през нощта, което е наболял въпрос и за жителите на Разград. Според Анастасов се спряга вариант за аптеките с договорни отношения с НЗОК, които да дават дежурства на ротационен принцип, но все още е на фаза разглеждане и обмисляне от законодателния орган.

Друг наболял проблем за жителите на селото е и такса смет. На този въпрос  Анастасов обяснил методиката, по която се изчислява тази такса.

Като сериозен проблем присъстващите на срещата изтъкнали и ежеседмичните сватбени и други тържества на намиращото се наблизо заведение „Път Консулт”. Жителите на селото се оплакали, че силният шум продължава без спиране от петък до понеделник, което пречи на отдиха и почивката на всички живущи. Кметът Пламен Пантилеев изразил съжаление за този проблем, тъй като самият той е потърпевш, но обектът се намира извън населено място и трудно би могъл да бъде санкциониран по Наредба 1 на Община Разград.

Сред проблемите, поставени на вниманието на кмета на селото са били и  неокосените площи в селото, изоставените и буренясали места на хора, живущи в града, необезопасеното езеро, което би могло да е опасно за здравето и живота на децата, получили се искания и за създаване на старчески дом на мястото на някогашното училище. Кметът Пламен Пантилеев отговорил на всеки един от поставените въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама