Франция прекратява извънредното положение на 26 юли

12:25, 13 юли 16 / Свят 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В края на месеца Франция прекратява извънредното положение, въведено в страната след атентатите в Париж от 13 ноември 2015 г. Това заяви министърът на правосъдието Жан-Марк Урвоа, цитиран от в. „Льо Поан“.

Извънредното положение в страната беше подновявано три пъти за осемте месеца от ноември насам, като последно бе удължено, за да се гарантира сигурността по време на Европейското първенство по футбол, на което Франция беше домакин, и колоездачната обиколка Тур дьо Франс.

Сред промените, които доведе въвеждането на висока заплаха от терористичен атентат, са възможността полицейските служители да носят оръжие, дори когато не са на работа, която ще бъде запазена и след прекратяването на извънредното положение, обяви вътрешният министър Бернар Казньов.

Въведените преди 8 месеца драконовски мерки дадоха права на главния прокурор и полицията да извършват внезапни проверки и да водят разследвания. Силите на реда във Франция ще имат право да задържат лица за четири часа, докато трае изясняване на самоличността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама