БСП и ВМРО се обединиха срещу Плевнелиев, но не и за обща кандидатура за президент

13:49, 13 юли 16 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП и ВМРО да участват съвместно на президентските избори тази есен. Това стана ясно след срещата между ръководствата на двете партии в парламента. Тя е по идея на социалистите, които преди седмица проведоха вътрешнопартиен референдум, в който 37% от членовете на БСП изразиха одобрение за евентуална коалиция с ВМРО.

Хората на Красимир Каракачанов ще водят преговори за патриотичен кандидат-президент с НФСБ и „Атака”, докато вратата за разговори остава отворена от страна на БСП. Каракачанов не пропусна да припомни доброто сътрудничество с левицата по национални тема.

„Следващият държавен глава не трябва да е папагал“, категоричен е лидерът на ВМРО. Росе Плевнелиев не могъл да изиграе ролята, която му е отредена. Оказал се човек, който обслужвал собствените си виждания, без да се съобразява с мнението на народа. Следващият държавен глава трябва да е патриот.

Нинова повтори своята теза, че Росен Плевнелиев е политически провал, защото не се е справил както с ръководенето на външната политика на България, така и с вътрешните въпроси. 

БСП ще търси кандидат вляво, като по еднакъв начин двете партии виждат и бъдещия президент - да води балансирана външна политика, да признава евроатлантическата ориентация, но и да защитава националния интерес, който включва отношенията с Русия, описа го соцлидерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама