Подаваме документи и получаваме лиценз по Закона за хазарта онлайн

14:24, 13 юли 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изменение на Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта, правителството осигури възможността гражданите и организациите да заявяват и получават като електронни услуги предвидените в Закона за хазарта и в подзаконовите актове по прилагането му административни услуги.

Изцяло се унифицира процедурата по електронното подаване на заявления до Държавната комисия по хазарта, с което отпада необходимостта от допълнително уреждане на въпроса в други актове.

С цел намаляване на регулаторната и финансова тежест върху организаторите на хазартни игри няма да бъдат събирани данни, които вече са били предмет на преценка от компетентен орган. Отпада задължението за предоставяне на списък с наименованието, типа, модификацията, броя, производствените номера на свързаните в съответната джакпот система игрални автомати. Отпада и задължението за представяне на удостоверение, издадено от Комисията за защита на личните данни, за вписване в публичния регистър на администраторите на лични данни.

Предвид измененията на Закона за хазарта, в сила от 1 януари 2014 г., са направени редакции в текстовете на Наредбата с цел унифициране на терминологията, използвана от законодателя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама