Бъдещ предприемач от Шумен посети Европарламента в Брюксел

15:03, 13 юли 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителят в конкурса за най-добра идея за стартиращ бизнес Петър Бодуров посети Брюксел миналата седмица. Конкурсът беше организиран от Областния информационен център Шумен, а първата награда – срещи с предприемачи и ментори за осъществяването на бизнес идеята -осигурена от евродепутата Ева Паунова.

Младежът разказа днес пред журналисти впечатленията си от посещението в Европейския парламент. „Беше невероятна атмосфера, редом с теб са хората от новинарските репортажи – Мартин Шулц, Юнкер, Кристалина Георгиева. Да си там, на такова място - беше впечатляващо”, разказа Бодуров. Според него всеки който иска да се занимава с политика в България, трябва да отиде в Европарламента и да види как работи цялата система там.

А мнението му за бъдещето на Европейския съюз е, че би трябвало да се запази свободното движение на хора и капитали в рамките му, но всяка страна да е по-независима и самостоятелна.

Петър Бодуров е партньор в дигитална агенция, чийто офис е в Шумен. Работят с няколко американски клиенти, опитват се да развиват проекти и идеи и се надява част от тях да са успешни.

„ Мечтая един ден да мога да се наричам с гордост предприемач, но предприемач в смисъла, който аз влагам – да си реализирал, създал някаква идея, да си успял по някакъв начин да промениш средата или социума, в който живееш”, смята младият шуменец.

Според Бодуров, когато работиш с дигитален маркетинг целият свят е твой и единственото,  което ти пречи са ограниченията, които сам си поставяш.

26-годишният шуменец смята, че най-добрият вариант е правиш бизнес в България и да изнасяш услуги или стоки в чужбина. Агенцията, в която той работи всъщност продава реклама, създава съдържание за дигиталните канали, прави уеб-сайтове.

Това, което „изнасят” е интелектуален труд. Младежът е завършил специалност „Корпоративни финанси”, но пред работата в голяма компания предпочел да създаде собствен бизнес. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама