Сливналията Димитър Атанасов заминава за Европейското по лека атлетика за юноши

15:36, 13 юли 16 / Спорт 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст замина възпитаникът на сливенската школа Димитър Атанасов. Състезателят на Стефан Станев ще представи страната в дисциплината троен скок.

Шампионатът на Стария континент се провежда в  грузинската столица Тбилиси. България ще бъде представена в проявата от 16 атлети, които са с покрит норматив за участие. Първенството започва утре, 14 юли, и ще продължи до 17 юли. В първия ден от надпреварата на старт ще застанат седем български атлети. Това са Антонио Иванов и Любомир Атанасов в сериите на 100 метра, Лиляна Георгиева на 800 метра, на скок дължина Илия Сивков, в квалификациите на копие - Валентин Цветков и Ангел Спасов, Силвия Георгиева в сериите на 2000 м с пр.

Димитър Атанасов днес е в столицата, а утре лети за Тбилиси. Сливналията е двукратен шампион от Националното първенство по лека атлетика за младша възраст. Той спечели първите места в дисциплините троен скок и дълъг скок.В надпреварата от трите крачки Димитър победи с личен резултат от 14.82 м, а в скока на дължина с 6.68 м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама