Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ представи дейността си пред делегация от Узбекистан

15:43, 13 юли 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Русенски университет „Ангел Кънчев“, беше представена дейността на фондация „Русе – град на свободния дух“ пред представителите на академични институции от Узбекистан, които са на посещение във висшето учебно заведение, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

Изпълнителният директор на фондацията Елена Минкова запозна делегацията със сферите на дейност на общинската неправителствена организация, целите на кампанията „Русе – град на свободния дух“, осъществените инициативи и подкрепените талантливи граждани.

Близо 240 даровити русенци в различни сфери на обществения живот са получили възможност за изява и развитие досега.

През последните 2 години по инициатива и с подкрепата на фондацията са осъществени 226 събития, с 11 945 активни участници от страната и чужбина. Те са привлекли публика от близо 100 000 души на година. Подпомогнати са общо 60 проектни екипа и са станали факт 1 747 творчески продукта.

Като някои от най-атрактивните и радващи се на популярност инициативи, организирани и подкрепени от фондацията, Елена Минкова открои Парада на ретро автомобили, Международната музикална академия „Алегра“, чието трето издание започва днес, Green Rock Fest, фестивалите на пясъчните и на ледените фигури, конкурсa „Посланик на свободния дух в моето училище“ и др.

Гостите от Узбекистан научиха повече за кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“, както и за проект „Интегрирана мултимедийна платформа за активна култура и туризъм“ (Impact) по програма Interreg V-A Румъния-България, в който фондацията е партньор.

Специално внимание беше отделено на успешното сътрудничество на фондация „Русе – град на свободния дух“ с Русенския университет „Ангел Кънчев“, в рамките на което се осъществиха участията на русенския отбор в трите последни издания на Шел еко маратон, събитията по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“, както и наскоро започналия проект “Speed”, който спечели финансиране в рамките на конкурс „Знание и растеж“, реализиран от фондацията съвместно с BH – социален проект на Еконт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама