Наказаха условно мъж, подкарал и повредил чужда кола пиян

16:19, 13 юли 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За противозаконно отнемане на чужд автомобил, последвала повреда по него и изоставянето му без надзор Варненският районен съд наложи условно наказание на 26-годишен мъж. На 9 януари тази година Г. Йорданов се напил и минал край паркиран в централната част на Варна автомобил „Деу“. За да не върви пеш, решил да го подкара – повредил ключалката на задната врата, влязъл вътре и запалил стартера чрез издърпване на кабелите.

Въздействието на алкохола отслабило шофьорските му умения и той трудно контролирал колата – ударил я в бордюр, спукал задна дясна гума, изкривил джанта на предна гума, но продължил да шофира към Аспаруховия мост. Малко по-късно на разклона за селата Звездица и Константиново полицаи, които обслужвали катастрофа, забелязали, че колата издава странни звуци и го спрели за проверка.

Пред униформените Йорданов заявил, че колата е на приятелката му и по пътя е спукал гума. Тестването с дрегер показало наличие на алкохол у водача и той бил отведен за вземане на кръвна проба, която отчела концентрация от 1,62 промила.

На сутринта Йорданов се върнал на мястото, където оставил отнетия чужд автомобил, опитал се да го приведе отново в движение с помощта на работещи наблизо хора, но не успял и го изоставил без надзор.  Противозаконно отнетата чужда кола е на стойност около 1400 лева, а причинените повреди по нея са оценени на близо 40 лева, съобщиха от пресслужбата на съда.

Йорданв вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.  Сега, след постигнато в съдебна зала споразумение и възстановяване на причинените щети, му беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама