“Горди” писатели на амбразурата срещу “неолибералните отрочета”

16:48, 13 юли 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хвалбите колко добър министър на културата е Вежди Рашидов продължават. Днес с декларация колко много той е направил за българската култура излязоха от Съюза на българските писатели.

Освен че Рашидов е “видимата страна” на “партньорството” между “политическата държава и държавата на българския дух”, от Съюза са уверени, че в момента той е “обект на непристойни упреци, нападки и хули”.

“Дори след като се извини за своите думи, нападките не спират. Явно това е организирана кампания да бъде отстранен от поста му, защото там би трябвало да се настани персона, която да захранва неолибералните отрочета, имащи за единствена цел превръщането на България в пустиня без минало и без бъдеще”, разкриват писателите.

“А Министерството на културата прави всичко, което е по възможностите му”, допълват огорчено те. И изброяват: отпуснал е пари за книги в памет на български писатели, за книги на издателство “Български писател”, както и списанието “Пламък”, издавано именно от Съюза на българските писатели. “Ние, писателите, сме горди хора и не хленчим за "помощи" и пари”, уточняват още те.

Министърът бе подкрепен от Магърдич Халваджиян, както и от актьорите Димитър Рачков, Любомир Нейков и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама