Библиотека на играчките работи в търговищката болница

18:38, 13 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два пъти седмично детското отделение на търговищката болница се изпълва с усмивки и игри. Тогава при боледуващите деца е Цвети, психолог и координатор на програмата „Библиотека на играчките”, развиван и финансиран от Фондация за децата в риск по света в партньорство с Клуб на Нестопанските организации в града  и областната болница. Благодарение на него от началото на годината пътуващите ни играчки достигат и до деца, отделени от обичайната си среда поради здравословни причини.

В детски кът–занималня, децата и техните родители играят, рисуват, оцветяват и се забавляват с помощта на нашия координатор. Целта е чрез игри и усмивки те да понесат по-леко болничния престой, манипулациите и лечението. Потапяйки се във вълшебния свят на играта, да се разсеят и разведрят, докато играят и общуват помежду си.

"Благодарение на съвместното ни партньорство с МБАЛ Търговище,  децата получават не само здравна грижа, но и емоционална подкрепа по-лесно да преодолеят страховете си от срещата с медицинските инструменти, белите престилки и непознатата обстановка далеч от вкъщи. Чрез играта те разширяват своя опит – научават повече за новата ситуация, в която се намират, изразяват емоциите си, придобиват увереност, че могат да се справят в болнична ситуация. Всички ние вярваме, че това е от изключително значение за тяхното възстановяване – не само физическо, но и емоционално. Работата ни в търговищкото детско отделение стана реалност благодарение на грижата и големите сърца на хората от нейното ръководство, които ни отвориха вратите и ни повярваха, че можем заедно да подкрепим процеса на детското оздравяване", споделиха от екипа на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама