Трайчо Трайков предпочитал да не е президент

18:39, 13 юли 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник и бивш министър на енергетиката и икономиката Трайчо Трайков, който е една от номинациите на Гражданския съвет на Реформаторския блок за президентските избори, заяви, че предпочита да не бъде избран за обща кандидатура на РБ.

"Не ме привлича нито живота на президента, нито живота на бивш президент", заяви Трайков в ефира на БТВ и добави, че кандидатът на реформаторите все още се търси. Коментирали се и други имена.

Заместник-председателят на парламента Иван Иванов съобщи вчера, че Трайков и депутатът Гроздан Караджов са номинирани от Гражданския съвет на блока. Трайков обясни, че не се сърди на Иван Иванов, въпреки че дебатът се разгоря на негов гръб.

"Никога досега не е било толкова важно кой ще е президент. Времената са доста смутни в България и света", каза Трайков. Според него преди години не е било важно за кого гласуват хората, защото "гравитационнната сила от ЕС и НАТО беше голяма, за да се знае, че който и да е президент ще се отива към интеграция", каза още той.

По думите му „един президент в България трябва да е достигнал до своя житейски апогей, трябва да е мъдър и квалифициран".

Добави, че човекът който бъде номиниран от Реформаторския блок, има много голяма нужда от широка обществена подкрепа, а не само на 5-те председатели на партии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама