Съдия Антоанета Атанасова и младши съдия Атанас Димитров са новите попълнения в Окръжния съд

19:08, 13 юли 16 25 1560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официална церемония по встъпване в длъжност на съдия Антоанета Атанасова и на младши съдия Атанас Димитров се състоя днес в Русенската съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Русе (РОС).

Двамата ще бъдат част от съдийския състав на институцията. Те положиха клетва да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи.

Антоанета Атанасова е родена в Русе. Завършва с отличие Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ през 2000 г. Има над 15 години юридически стаж, който започва като съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе през април 2000 г. В периода 2001 г. – 2004 г. работи като адвокат към Русенската адвокатска колегия. През май 2004 г. е назначена на длъжност „държавен съдебен изпълнител“ в Районния съд в Русе, където работи до постъпването й в Окръжния съд.

Съдия Атанасова е спечелила конкурс за първоначално назначаване и заемане на свободни длъжности "съдия" в окръжните съдилища – гражданска колегия, и решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 14 юни 2016 г.

Атанас Димитров, също възпитаник на РУ „Ангел Кънчев“, става част от състава на РОС след спечелен конкурс за младши съдии през 2015 г. и успешно преминато задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието (НИП).

Младши съдия Димитров е роден в Русе. Завършва специалност “Право” през 2014 година. Преди постъпването си в РОС, работи в системата на Министерство на вътрешните работи (от 2005 г. до 2015 г.), като в периода 2014 г. - 2015 г. е младши разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама