Жива верига в „Драгалевци“. Затвориха основен път. Искат канализация и транспорт (снимки)

19:19, 13 юли 16 25 863 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на столичния квартал „Драгалевци“ затвориха основен път в квартала. Хората направиха жива верига пред магазин „Фантастико“, който се намира на входа на квартала.В продължение на близо час, десетки пресичаха непрестанно пътя, който е и единствената връзка на „Драгалевци“ с „Околовръстното шосе“. Това предизвика големи задръствания в пиковите часове на деня.



Хората заявиха, че искат незабавно да им бъдат представени срокове, в които ще бъда изградена канализация. Оплакват се, че поради липсата на такава ежедневно са принудени да газят във фекални води по улиците.

Друг проблем, който изтъкват е липсата на адекватен градски транспорт, както и готвено застрояване на една от най-големите поляни в квартала.

Хората са поставили ултиматум от 7 дни на управляващите и ако не бъдат изпълнение исканията им, заплашват да блокират още по-големи кръстовища в града. Ултиматумът вече тече.



„Плащаме най-големите данъци - а нямаме нито канализация, нито градски транспорт, а сега ни вземат и парка“, заявиха протестиращите.

Три искания до Столична община и до омбудсмана Мая Манолова са изпратили жителите на квартала.

„Въпреки, че плащаме най-високите данъци, от години очакваме да се помисли и да се направи нещо реално за транспортното обезпечаване на квартала“, заявяват те. По думите им "няма по-ощетено място в града откъм градски транспорт - има само един рейс, който в момента заради ремонт е с извънградско разписание, няма и маршрутки и учениците не могат дори да ходят на училище". За това те искат да бъде осигурено продължение на линията на метрото до Околовръстния път.



„Искаме да изкажем нашето притеснение и огромна изненада от появата на хора, които забиват колове и опъват бодлива тел, заграждайки местност "Рутината“, алармират още драгалевчани.

Третото им искане е да им се направи канализация заедно с ремонта на булевард „Черни връх“, който тече в момента. Мотивите им са, че от години чакат да проимат канализация в 21 век и че после ще се наложи новият булевард да бъде разкопаван отново заради това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама