Зеленогорски се надява до 20 юли да са внесени предложенията за кандидат-президент на РБ

22:00, 13 юли 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера в Изпълнителния съвет на Блока не е внесено и не се е чуло нито едно име. Надявам се на следващия изпълнителен съвет, до 20 юли да се внесат кандидатури. Това отговори съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски в интервю за БНТ на въпрос за имената на Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, които вчера зам.-председателят на парламента Иван Иванов съобщи във вторник.

Зеленогроски допълни, че се надява до до края на юли, началото на август да има единна кандидатура на РБ. 

"Факт е, че всички политически сили сме застанали зад това, кандидатурата да бъде на човек със силна гражданска позиция, може би интелектуалец. Може и да е член на РБ, но може и да е симпатизант, може и просто да е утвърден гражданин с активна позиция през всички тези години", описа бъдещият кандидат на блока Зеленогорски. Според него има няколко "десетки личности, които биха стояли много добре" като кандидати за президент на РБ.

Той обясни, че е важно, бъдещият президент да бъде с ясна евроатлантическа ориентация, да работи за ефективна съдебна реформа и съдебна система, за борбата с корупцията и здравеоопазването.

Найден Зеленогорски каза още, че въпросът е оттук-нататък Блокът да е единен, защото от този резултат зависи как ще се развива в бъдеще. Реформаторският блок предпочита изборите да са в началото на ноември, за да может да подготви по-добре своята кандидатура, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама