Рокади в кабинета на Тереза Мей. Новият външен министър е Борис Джонсън

23:00, 13 юли 16 / Свят 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като встъпи в длъжност като министър-председател на Великобритания Тереза Мей направи няколко смени в кабинета. Бившият кмет на Лондон и ръководител на кампанията за Брекзит Борис Джонсън вече е министър на външните работи, предаде Би Би Си. 

Досегашният министър на външните работи Филип Хамънд заменя подалия оставка Джордж Озбърн като финансов министър. В Туитър Озбърн, който беше до Камерън през целия му мандат, написа, че за него в било привилегия да бъде във властта. „Надявам се да съм оставил икономиката  в по-добро състояние, отколко я намерих“, написа той в социалната мрежа.

Дейвид Дейвис, още един виден представител на кампанията за излизането на Обединеното Кралство от Общността и бивш министър по европейските въпроси, пък ще отговаря за преговорите с ЕС за брекзита. „Кралицата благоволили да одобри назначаването на Дейвид Дейвис като министър за излизане от Европейския съюз ", се казва в изявлението на Даунинг стрийт. 

Министърът на отбраната Майкъл Фалън запазва поста си отбелязва Би Би Си. Бившият военен министър Лиъм Фокс, който участва в битката за премиерския пост, получи поста министър на международната търговия. По време на встъпването си в длъжност в сряда Тереза Мей обеща новото правителство да работи за всички, не само за „привилегировано малцинство“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама