Двама младежи изчезнаха в Дунав край Русе

00:35, 15 юли 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама младежи са изчезнали във водите на река Дунав край Русе тази вечер.

Сигналът подаден около 18 ч. днес. Според първоначалната информация те са били на плаж в района на остров Люляка. Единият е влязъл да се разхлади и започнал да плува навътре, започнал е да се дави и другият е влязъл да го спасява.

Екипи и катери на Гранична полиция, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Полицията издирваха неуспешно младежите тази вечер.

Очаква се търсенето да продължи утре. По информация на БГНЕС единият от младежите е на 24 г. и се е оженил само преди месец, а другият е 26-годишен баща на две деца.

Въпреки изричната забрана за къпане във водите на Дунав немалко русенци използват реката за разхлаждане в жегите. Именно в района на Люляка е едно от местата, които се използват за целта.

Преди около година пък реката взе живота на 13-годишно момче на т.нар, Конски плаж. Тогава дори докато течеше операцията по търсенето и изваждането на тялото на момчето, в непосредствена близост до мястото русенци продължиха спокойно да плажуват и да се къпят в реката. Едва след намесата на полицейски служители те се разотиваха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама