АДФИ откри нарушения при проведени обществени поръчки в Разград и Завет

07:04, 15 юли 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарушения при проведени обществени поръчки установи при проверки в Разград и Завет Агенцията за държавна финансова инспекция през второто тримесечие на годината, сочи отчетът на Агенцията.

В Районната здравноосигурителна каса инспекторите са проверявали девет обществени поръчки на обща стойност 39 601 лева. Проверките са били относно отчетените през 2015 година разходи за строителство, разходи за доставки, както и разходите за услуги, сключените договори и плащанията по тях. Не са установени неоснователно проведени обществени поръчки. Съставен е един акт за административно нарушение.

Констатираните нарушения при извършената проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград са две. Общата стойност на проверяваните две обществени поръчки е 69 537 лева. Неоснователно проведените процедури са две за  50 523 лева. Възстановена е установената вреда за 841 лева.

Инспекторите на АДФИ са извършили проверка и във Възпитателното училище - интернат "Н. Й. Вапцаров" в Завет. Проверката е била за законосъобразност при разходването на бюджетни средства, получените средства по международни договори и програми на ЕС, както и получените дарения за периода от януари 2014 г. до декември 2015 г., в т.ч. прилагане на режима за възлагане на обществени поръчки. Установено е едно нарушение. Възстановена е установената вреда за 2 750 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама