Зам. министър Цвятко Георгиев проведе изненадващи проверки в полицейски управления в област Ловеч

08:05, 15 юли 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник – министър Цвятко Георгиев направи изненадващи проверки в районни полицейски управления в област Ловеч. По време на визитите си той бе придружен от директора на „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и секретаря на Националния съвет по превенция на престъпността Лилия Борисова.

Проверки са били направени в Троян, Луковит, Угърчин и Ябланица. Официалните лица са се запознали с условията на работа на местните служители. Била е обсъдена актуалната оперативна обстановка, както и мерките за мотивиране на служителите да противодействат по – ефективно на престъпността.

Най-голямо впечатление на висшите гости е направил фактът, че в тези райони хората се познават лично и това възпрепятства до голяма степен провеждането на активна превантивна работа. Бе поставен акцент върху засилване контрола по пътищата, особено за шофирането след употреба на алкохол.

Разисквани са и проблеми, специфични за всеки отделен регион, както и прилагането на добри практики за взаимодействие с местните общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама