Владимир Чуков: Атаката в Ница е срещу френската държава

09:27, 15 юли 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от очевидно е, че става въпрос за акт срещу френската държава, тъй като ако търсеше максимален ефект, това трябваше да бъде срещу европейското. Там имаше стотици хиляди хора. Това коментира пред БНТ арабистът проф. Владимир Чуков. Според него нападателят от Ница вероятно е действал сам и не е бил засечен от службите за сигурност.

„Големият въпрос е дали този шофьор е бил вълк-единак или става дума за някаква клетка, тъй като очевидно става дума за някаква подготовка. Дали това е бил негов собствен камион, дали е бил краден, ще се види след това и оръжието, оказа се, че в камиона има достатъчно много оръжие, което евентуално биха могли да бъдат използвани”, посочи още той. По думите му вълците-единаци е много трудно да бъдат фиксирани и респективно неутрализирани, той просто не е бил обект на наблюдение.

По-късно стана ясно, че атентаторът е френски гражданин, познат на властите, но без данни да е свързан с терористични организации. Засега нито една групировка не е поела отговорност за атаката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама