Меркел: Германия е заедно с Франция в борбата срещу тероризма

10:14, 15 юли 16 / Свят 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Германия е заедно с Франция в борбата срещу тероризма“, заяви германския канцлер Ангела Меркел след атаката в Ница. „Ние сме обединени в шока”, заяви Меркел в кулоарите на двудневната среща на върха Европа – Азия (известна като АСЕМ), която се провежда в Монголия. „Думите едва могат да изразят това, което съюзниците на Франция усещат”, допълни тя, цитирана от АФП

Меркел подчерта, че е шокирана от масовото убийство в Ница.

"Тази ужасна атака се случи на национален празник на нашите френски приятели, празник, който е ден на гордост, но сега се превърна в ден на голяма скръб. Всички ние, които дойдохме заедно на срещата АСЕМ сме обединени в нашите чувства след масовото убийство", допълни тя.

„Германия стои в борбата с тероризма на страната на Франция, обединена с много, много други. Аз съм убедена, че въпреки трудностите, ние ще спечелим тази битка”, подчерта германският канцлер.

„Един ден, посветен на радостта и гордостта на френската нация, завърши трагично. Мислите ми са с жертвите, техните близки и целия френски народ“, каза министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама