Президентът: Терорът в Ница е посегателство срещу основите на цивилизацията

10:39, 15 юли 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев остро осъди акта на терор в Ница, при който бяха убити и ранени десетки невинни граждани, включително деца. В своята съболезнователна телеграма до президента на Френската република Франсоа Оланд българският държавен глава заяви, че подобни прояви на жестоко насилие и омраза са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

„Република България е разтърсена и категорично и остро осъжда това посегателство срещу основите на нашата цивилизация. Този потресаващ акт на безпомощност показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата си срещу заплахите на терора. Наш общ дълг е да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят“, пише той до френския си колега.

„Позволете ми, от името на българския народ и от мое име, да поднеса нашите най-дълбоки съболезнования на близките на жертвите и да изразя надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този труден за френския народ момент тъжим заедно с Вас за загиналите. Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона“, се казва в съболезнователната телеграма на българския държавен глава до президента на Френската република“, завършва Росен Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама