От 5 до 20 години затвор за мъж, обвинен в блудство

10:45, 15 юли 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ определи Апелативен съд – Бургас за 28–годишния Петър Петров, обвинен в блудство.Деянието е осъществено при условията на опасен рецидив през месец май 2015 г. в село Сборище, община Твърдица, обл. Сливен. Мъжът е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица.

За извършеното престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Към момента са събрани  достатъчно доказателства за наличието на обоснова предположение, че обвиняемият е извършил блудствените действия. Пострадалите  деца са разпитани пред съдия и са го посочили като лицето, което е автор на сексуалните посегателства спрямо тях. Експертните заключения са, че жертвите не страдат от душевна болест, което е основание да се кредитират дадените показания.

Според въззивния състав налице са и другите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за процесуална принуда, а именно опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мъжът е многократно осъждан - 17 пъти, преимуществено за тежки умишлени престъпления от общ характер. Процесното деяние е извършено в условията на опасен рецидив.

С оглед на събраните по делото данни и свидетелски показания съдът счита,  че мярката за неотклонение, „задържане под стража“, наложена на Петър Русев от ОС –Сливен,  следва да бъде потвърдена.

Определението е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама