ГЕРБ заговори за ограничаване на права и свободи след атентата в Ница

10:56, 15 юли 16 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дебатът след атентата в Ница, при който 84 загинаха, а много други бяха ранени, пое в очаквана и плашеща посока. В първите си коментари депутати от ГЕРБ заговориха за ограничаването на права и свободи в името на евентуално и негарантирано постигане на по-голяма сигурност.

“Ограничаването на правата е цената, която ще платим за по-голямата сигурност”, заяви зам.-председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Валентин Радев. “От снощи, когато гледах какво се случва и сега, през цялото време си мислех колко навреме или поне правим опит да имаме Закон за противодействие на тероризма”, посочи Радев. Именно този законопроект получава тежки критики от правозащитни организации и адвокати, които твърдят, че с него ще се въведат несъръзмени забрани и ограничения, които ще навредят на качеството на живот на обикновените граждани без да е ясно дали ще успее да се справи с терористичните заплахи.

Очаквано, представители на националистическите партии пък обвиниха политиката на мултикултурализъм за атентата, извършен от френски гражданин с тунизийски произход. “Европа трябва да спре със сбърканата политика на мултикултурализъм”, заяви съпредседателят на “Патриотичния фронт” Валери Симеонов.

Председателят на Комисията по отбрана ген. Михо Михов (АБВ) пък посочи “урбанизацията на Европа” за основна причина за терористичните актове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама