Ксавие дьо Кабан благодари за подкрепата след атентата

11:29, 15 юли 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан благодари за подкрепата, която получава в България след атентата в Ница от снощи. Той е публикувал декларация на страницата на мисията. 

София Topnovini.bg публикува пълния текст на декларацията на френския посланик у нас:

Във Франция отново бе извършен терористичен акт.

Вчера, по време на нашия национален празник, празник на един народ, въстанал за своята свобода. Няма съмнение, че желанието на терориста е било да нанесе удар именно на тази толкова емблематична дата за съвременната история на Европа.

Всички французи в България са отправили взор към своите близки и се притесняват за тях. В тези тежки часове достигащите до нас безброй свидетелства на солидарност от страна на нашите български приятели ни носят утеха.

Бих искал лично да благодаря на министър-председателя и на министъра на външните работи за думите на солидарност, които изрекоха днес.

Благодаря и на председателката на Народното събрание и на всички български депутати за съпричастността, която спонтанно изразиха днес.

Благодаря на г-жа Йорданка Фандъкова, която дойде толкова бързо в посолството лично да поднесе пред мен своите съболезнования.

Както президентът на Републиката обяви вчера, извънредното положение на цялата територия на Франция ще бъде удължено с три месеца.

Ксавие Лапер дьо Кабан Посланик на Франция в България

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама