Разрастване на пожари в сухи треви и стърнища предотвратиха пожарникарите в Русенско

11:51, 15 юли 16 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На три сигнала за произшествия са се отзовали пожарникарите в Русенско през изминалия ден, съобщава ОД на МВР. 

На 14 юли за времето от 10:36 до 11:35 часа екип от  Първа РСПБЗН е изпратен за гасене на пожар в сухи треви и храсти в кв. Долапите. Произшествието е ликвидирано на площ около 1000 кв. м. Най-вероятната причина за възникналия  пожар се посочва като - небрежност при боравене с открит огън.

Тази нощ в 02:20 часа екип от РСПБЗН-Две могили е изпратен за ликвидиране на възникнал пожар в стърнище по главен път Русе-Бяла, до разклона за гр. Две могили. Произшествието е ликвидирано на площ около 210 кв. м. Повторен сигнал за пожар на същото място са подали от АПИ тази сутрин в 08:04 часа и отново е изпратен екип на пожарната, за да загаси запалването. За съдействие са изпратени и служители на полицията за осигуряване на безопасността на движението по главния път. 

Между 16:33 - 17:25 часа на 14 юли пожарната в Бяла оказала съдействие на колегите си от полицията при ПТП без пострадали хора – самокатастрофирал лек автомобил на пътя преди с. Пейчиново. Пожарникарите са прекъснали акумулаторната батерия на превозното средство и са обезопасили мястото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама