Българите в Ница се намират през Фейсбук група след атентата

11:53, 15 юли 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашите сънародници са изключително добре организирани, солидарни и съпричастни. Съществува една много бърза и много ефикасна Фейсбук група за българите, живеещи в Ница, Кан и Монако. Проверяваме се, звънят в посолството, говорят помежду си и засега всички са добре. Това коментира пред БНР посланикът ни във Франция Ангел Чолаков след атентата от снощи в Ница.

По данни на посолството в Ница и региона живеят и работят около 6 хиляди българи. Той повтори, че засегга имат данни само за един леко пострадал наш сънародник, който вече е в дома си.

Чолаков напочни, че българските граждани могат да се обърнат за съдействие и информация на денонощната телефонна линия в посолството - 0033/145 51 85 90.

Междуременно МВнР напраи изявление въ връзка с атентата:

Изявление на Министерството на външните работи във връзка с терористичния акт в Ница

Министерството на външните работи на Република България изразява най-дълбоките си съболезнования на френския народ и близките на жертвите от терористичния акт в Ница, където загинаха най-малко 84 души, а десетки други бяха ранени.

Осъждаме по възможно най-категоричния начин тази нова терористична атака във Франция. Мислите ни са с народа на Франция и със семействата на невинните жертви.

В годишнината на Френската революция, дала на цяла Европа идеите за свободата, равенството и братството, ние се сблъскахме отново с мракобесието. Варварският тероризъм няма да успее да победи свободните граждани на Европа. Както показва нашата обща история, Просвещението рано или късно надделява над мрака на невежеството.

В този тежък момент ние сме заедно с народа на Франция, на когото засвидетелстваме своята солидарност и най-дълбоките си чувства на симпатия и приятелство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама