Съдът отмени новата цена на винетките

11:56, 15 юли 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният административен съд (ВА)С отмени постановлението на Министерския съвет, с което бяха определени по-високи цени на винетните стикери у нас. Днес решението е било получено от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи, съобщи за "Нова телевизия" Николай Димитров от организацията. Той уточни, че в мотивите си ВАС е посочил, че при определянето на новите цени не са били спазени важни законови процедури.

Само преди месец Върховната административна прокуратура реши, че има основание в жалбите срещу по-високите цени на винетните стикери. След влизането си в сила цената на винетките беше оспорена от редица физичеки и юридически лица. Впоследствие техните искания бяха подкрепени и от юридическата огранизация, която води дело срещу цялото постановление на Министерския съвет.

След разпити на вещи лица и събиране на доказателствен материал, на заседанието си тричленен състав на Върховния административен съд реши да даде ход на делото, припомня Николай Димитров. 

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова вече неколкократно заяви, че ведомството ще обжалва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама