Пожари унищожиха леки коли, посеви и селскостопански машини

12:27, 15 юли 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два леки автомобила, две селскостопански машини, посеви и селскостопанска продукция са унищожени от пожари във Варна и областта за няколко часа вчера, съобщиха от областната дирекция на МВР. При инцидентите няма пострадали хора.

Малко след  11 ч. в землището на с. Въглен е пламнал „Мерцедес“, чийто собственик влязъл в крайпътно стърнище. Огънят, причинен от техническа неизправност в двигателния отсек на колата, бързо се прехвърлил на стърнището, а оттам – на нива с пшеница, от която са изгорели 20 дка.

Трактор „Кейс“ и балопреса от същата марка са изгорели в житно стърнище в землището на с. Изворско около 16 ч. вчера. Плачъците са погълнали и 100 бали фураж. Причината отново е техническа неизправност.

Малко преди 17 ч. в движение е пламнал лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ към местността Ракитника. Причината е късо съединение в арматурното табло. Изгорял е целият автомобил.

Около 1,15 ч. тази нощ е горял цех за сортиране на вторични суровини, разположен на ул. „Перла“ във Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожара са в процес на изясняване. Нанесени са материални щети по конвейр за сортиране, мотокар, командно табло, прозоречно остъкление.

Регистрирани са още пет пожара без преки материални щети - в сухи треви, в борови иглички, в стърнище и в отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама