Община Върбица с 24 нарушения при проверка на АДФИ

12:39, 15 юли 16 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 нарушения са констатирали контрольорите на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в Община Върбица. Това показва справка на ведомството за второто тримесечие на 2016 г.

Осем е броят на съставените актове за установени административни нарушения. Разкрита е щета за 538 лева, която обаче е възстановена.

Проверявана е законосъобразността на разпределяне и изплащане на държавната субсидия за читалища през 2013 г. Инспектирано е изплащането на пари по единния разходен стандарт за образование от държавния бюджет за ноември 2013 г., изразходването на пари за извънкласни и извънучилищни дейности и определяне на средства за резерва за държавно делегирана дейност “Образование” за периода 2012-2014 г., както и държавните пари за образование получени за септември 2015 г. от училище “Св. св. Кирил и Методий” в село Бяла река.

За законосъобразността на отчетените за 2015 г. разходи на бюджетни средства за строителство, доставки, услуги, редовността на сключените обществени поръчки, сключените договори и плащанията по тях от АДФИ са проверили и Окръжен съд-Шумен. Инспекцията е установила три нарушения на Закона за обществените поръчки. Един от търговете на стойност 31 052  лв. е проведен в разрез с установените правили.

Един акт за административно нарушение от АДФИ са съставили и на Областната дирекция “Земеделие” в Шумен. Финансовата проверка там е отчела едно нарушение на Закона за обществените поръчки за 2015 г. Процедурата за провеждане на търгове е нарушена при обществена поръчка за 24 224 лева.

Направена е проверка  за изразходването и отчитането на средства от такса битови отпадъци от 1 януари 2011 г. до 30 септември 2012 г. в Община Велики Преслав нарушения не са открити.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама