Идентифицираха извършителя на атаката в Ница (обновена)

12:39, 15 юли 16 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извършителят на атаката в Ница, при която загинаха 84 души, е бил осъден през месец март за участие в престъпление. Французинът от тунизийски произход е бил известен на полицията и осъждан по дребни наказателни дела. Според „Паризиен“ органите на реда, разследващи инцидента, са идентифицирали самоличността на шофьора – това е 31-годишният Мохамед Лауидж Булел, жител на Ница. 

Той бе разпознат чрез проверка на пръстови отпечатъци.В момента службите за сигурност претърсват жилището му в Ница, няколко от близките му са извикани на разпити.

В камиона са намерени документи за самоличност, които отговарят на идентичността на шофьора, убит от полицаите. Открита е и втора лична карта, съобщава Nice Matin, но без да посочва на чие име е издадена.

Атентаторът, роден през 1985 г., е работил като шофьор за доставка на стоки.

Той е бил въоръжен с пистолет с калибър 7,65, който е използвал за стрелба срещу униформените служители на полицията.

Според "Фигаро“, той е наел камиона преди два дни в предградието на Ница - Сен Лоран дю Вар.

Следователите продължават да търсят информация дали атентаторът не е имал съучастници.

Нападателят: Самотен и мълчалив

Десетима съседи на Булел, разпитани от АФП го описват като „самотен“ и „мълчалив“. „Нямаше вид на много религиозен човек“, каза пред агенцията един от жителите на сградата. Други съседи разказват, че 31-годишния французин от тунизийски произход никога не отговарял на поздравите им, а някои са общували с него само веднъж.

Полицията е претърсила жилището му тази сутрин.  

50 деца са в болница 

Около 50 деца се настанени в педиатричното отделение в болницата в Ница, съобщават от лечебното заведение. „Децата се намират межди живота и смъртта“, се казва в съобщение на здравните власти в града. Голяма част от жертвите на снощната атака в Ница са деца, които са били навън до късно заради празника.  

Френският център за кръводаряване посъветва местните да не даряват кръв, тъй като за момента разполагат с достатъчно запаси. 

51 европейски и азиатски страни осъдиха инцидента във втория най-посещаван от туристите град във Франция. В обща декларация държавите, участващи вудневната среща на върха Европа – Азия (известна като АСЕМ), която се провежда в Монголия нарекоха атаката “акт на омраза“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама