Откриха пътен възел „Запад“, извеждащ трафика извън Бургас

12:44, 15 юли 16 25 826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътен възел „Запад“, който ще поеме трафика от вътрешността на страната към Южното Черноморие и ще разтовари центъра на Бургас от множество задръствания през лятото, вече е факт. Днес той бе открит от министър-председателя Бойко Борисов, придружен от кмета Димитър Николов и редица други официални лица.

Премиерът заяви, че този проект е важен за хората, които искат да посетят Черноморието, тъй като по този начин се развива туризмът.

От своя страна кметът Димитър Николов посочи, че инвестицията е на обща стойност 23 млн. лв. 20 млн. са предоставени от държавата, а останалите 3 млн. са съфинансиране от Община Бургас. Изпълнението на проекта е било в срок 4 години.

Кметът съобщи още, че в края на лятото ще започне пълната реконструкция на ул. "Крайезерна", която ще стане 4-лентова и ще осигури достъп от входа на Бургас от София до последния пътен възел „Юг“ по пътя за Созопол.

Николов информира, че за последните 4 години заради големия автомобилен трафик в града са станали 145 катастрофи със седем жертви.

„Ще оставим вътрешната връзка през ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Струга“ да обслужва единствено градския трафик, за да спрат жалбите за закъсненията на хората. Обходът ще послужи да поеме целия транзит в посока Созопол и Малко Търново“, каза Николов.

Бойко Борисов съобщи още, че са осигурени парите за ремонта на пограничния път през селата Факия, Долно и Горно Ябълково в община Средец. Строителните дейности обаче ще започнат в края на лятото, тъй като в момента от там минават тежки камиони и ще го разбият. След като завърши монтажът на загражденията на границата, ще започне и асфалтирането на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама