Излязоха резултатите и от трето класиране на кандидатстващите след VІІ клас

13:29, 15 юли 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявени са резултатите от III етап на класиране, за прием на ученици, завършили 7 клас, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Шумен.

Броят на подадените заявления е 25, а броят на класираните ученици – 24.

Проверката на резултатите става през линк от електронните страници на Регионалния инспекторат по образованието и на Министерството на образованието и науката с ЕГН и входящ номер, когато ученикът кандидатства в региона, в който е завършил VІІ клас и с ЕГН и избор на регион, ако ученикът участва в класиране в друга административна област.

 Списъци на класираните по входящи номера са обявени също и на информационните табла в РИО – Шумен и във ІІ ОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Шумен.

2 ученици са класирани в ПМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен, 3-ма са в ГПЧЕ „Никола Вапцаров”, по един учени има класиран в СОУ „Сава Доброплодни" и в СОУ „Панайот Волов”. В СОУ „Йоан Екзарх Български”, гр. Шумен за 3 ученици.

В ПГ по строителство, архитектура и геодезия, гр. Шумен са класирани 2 ученици, 9 са в ПГ по икономика, гр. Шумен и трима в ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев”.

Класираните ученици могат да се запишат училищата, където са приети, в следващите 2 работни дни – 18 и 19 юли 2016 г.

На 21 юли ще бъдат обявени незаетите места след ІІІ етап и реда и сроковете за попълването им, които се определят от директорите на съответните училища.

РИО – Шумен – Областна комисия по приемане на ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама