Рекордни 417 парашутни скока за ден на "Тракийско лято 2016" край Пловдив

13:46, 15 юли 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
417 дневни учебно-тренировъчни парашутни скока са изпълнени само за един ден в рамките на съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято 2016" в района на летище Крумово. В учението участват формирования на 68-а бригада Специални сили заедно с парашутисти от морския специален отряд на Военноморските сили, НВУ "Васил Левски" - Велико Търново, Военновъздушните сили и Министерството на отбраната.

Толкова много скокове за ден се правят за пръв път през последните 15-20 години. Те се изпълняват с различни типове парашути от различни височини - от 400 до 4000 м. Отработват се и различни елементи от Силите за специални операции.

Съвместната подготовка започна на 10 юли и ще продължи до 22 юли тази година. До момента са изпълнени повече от 750 дневни учебно-тренировъчни парашутни скока. От тази вечер ще започне изпълнението и на нощни скокове.

От българска страна в съвместната подготовка участва и транспортен самолет "Спартан" от състава на Военновъздушните сили. Транспортните самолети С-130 "Херкулес", летателен и инженерно-технически състав участват пък от американска страна.

Българските и американските екипажи извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама