За 16-та поредна година се провежда Детска академия по безопасност в Разград

14:04, 15 юли 16 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 16-та поредна година ОДМВР-Разград провежда Детска академия по безопасност, съобщиха от дирекцията.

Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на "Еколято 2016". Откриването бе направено с демонстрация на служебно куче. Основен организатор на инициативата е полицията – две от секциите се сформират от нейни структури. Това са Пътна полиция и Пожарна безопасност.

По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип, не на последно място осмислят свободното си време през ваканцията.

Партньори на ОДМВР-Разград са Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество. В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от РИОКОЗ пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. За едно лято през нея минават около 200 подрастващи, разпределени в групи на случаен принцип. Първата за тази година академия завършиха 65 деца. Втората академия ще се проведе на 29 юли, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 12 август

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама