Рожен застина в едноминутно мълчание за жертвите от Ница

14:12, 15 юли 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В едноминутно мълчание в памет на жертвите на терористичния атентат в Ница застинаха хиляди хора, дошли на събора на Рожен.

Роженският събор бе открит днес с родопска музика в изпълнение на стотици каба гайди и емблематичната песен "Излел е Делю Хайдутин", съобщава БТА.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, сред гостите са председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, депутати, кметове от региона.

Очакванията на хиляди хора, стекли се да преживеят заедно магията на събора "Рожен", са помрачени тази сутрин от поредния шок от атентата в Ница, сподели Цецка Цачева..

"Какво е красивата планина, чистото небе и земя, ако ни няма нас, хората. Ако не сме тук да запазим корените и традициите на нашите праотци. Ако не предадем на нашите деца и внуци живеца на българщината, патриотизма и родолюбието, което носим, вплетено в шевиците, в багрите, в звуците на нашето народно творчество. Нека да пребъде Роженският събор така, както го има от години", заяви в словото си при откриването председателят на Народното събрание.

"Рожен е уникално място, където всички се чувстваме горди, че сме българи", каза от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.

Празничната програма на Роженските поляни започна с изпълнения на участници във фолклорния конкурс "Рожен 2016″. Съборните сцени са разположени на фона на разстланото по поляните българско знаме с площ 7800 кв. метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама