Задържаха варненци за кражби в къмпинг „Градина“

14:40, 15 юли 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на областната дирекция на МВР в Бургас са задържали варненска банда, извършила няколко кражби ва къмпинг „Градина“, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов. Това е същата група мъже, които бяха показно арестувани вчера на изхода на Бургас по пътя за Созопол. Те са крали вещи от автомобили. Според Костов това е една от гастролиращите групи, които тормозят туристите по Черноморието.

Главният секретар похвали бургаската дирекция и с други две акции, извършени през последните дни. Той спомена и задържаната група от трима криминално проявени рецидивисти, като двама от тях са известните „люлински” крадци. В момента те се намират в бургаския арест.

Костов каза, че преди два дни са задържани двама и впоследствие трети техен съучастник, като единият от задържаните е знаково лице също от „люлинския” контингент. Иззети са множество пособия за взломяване на касови брави и доста техника за заглушаване на СОТ. Последната кражба на бандата е за около 50 000 евро, извършена на територията на Ямбол.

Главният секретар каза и че в момента се извършва проверка на охранителната фирма „Аркус сигурност“, свързана с простреляния несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите. Ако се констатира значима нередност, която ще доведе до отнемане лиценза на фирмата, то обществеността ще бъде уведомена.

Костов определи случая с престрелката в Слънчев бряг, при която Очите беше тежко ранен, като затворен от гледна точка на оперативно-издирвателна дейност. Безспорно са установени извършителите на деянието, остава само да се прецизират мотивите и вината им за извършеното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама