Декларацията на феновете на "Дунав", съкращава сроковете за ремонт на стадионите

14:45, 15 юли 16 / Спорт 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на младежта и спорта (ММС) спази обещанията си и съкращава сериозно сроковете за процедурите, които предшестват необходимите ремонтни дейности на трите стадиона, за които бяха отпуснати средства.

Припомняме, че със свое решение от 15 юни т.г. Министерски съвет предостави средства в размер на 3 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта. Те са за строително-монтажни работи за затревяване и осветление на футболни терени, разпределени поравно на стадион "Тича" във Варна, Градски стадион в Русе и стадиона в Горна Оряховица.

При последвалото посещение на министър Красен Кралев в Русе той увери, че до 5 юли ще се обяват процедурите за трите стадиона. Към този момент на интернет страницата на спортното министерство и на тази на Агенцията за обществени поръчки обаче е обявена единствено процедура по "Публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Ремонт на стадион "Локомотив" в гр. Горна Оряховица – I етап". Тя включва именно нов терен и осветление за съоръжението. Сроковете за кандидатстване са намалени максимално - до 11 дни, а тези за изпълнение са 60 дни.

В мотивите си за спешно възлагане на обществената поръчка от ММС се обосновават с декларацията, разпространена от феновете на "Дунав" по този въпрос. Припомняме, че от клубът на привържениците на "драконите" излязоха с обръщение към спортното министерство, БФС, Община Русе и всички ангажирани в казуса страни за вземане на мерки и получаване на разрешение отборът, носещ името на голямата европейска река, да получи право час по-скоро да играе домакинските си мачове на Градския стадион в Русе.

"В полученото от ММС писмо с вх. № ЕП-14-00-155/12.07.2016 г. изпратено от феновете на ФК „Дунав“ Русе, във връзка с обнародването в ДВ, бр.48 от 2016 г. на Постановление № 149 от 2016 г. на Министерския съвет на РБ за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2016 г. по бюджета на ММС, феновете на ФК „Дунав“ Русе изразяват безпокойство относно датите за планиране на мачовете и ценовата политика за новия сезон, като предлагат да се определи точен график на изпълнение на ремонтните дейности с начални и крайни дати, съобразен със законовите процедури. В полученото от Министерство на младежта и спорта (ММС) писмо с вх. № 1-5-661/13.07.2016 г. изпратено от Български футболен съюз е посочено, че с решение на ИК на БФС началото на футболното първенство в Първа професионална лига – сезон 2016/2017г. е планирано за 30 юли 2016 г., като същевременно е поставено категоричното изискване домакинските футболни срещи на футболните отбори- участници в посочената лига, да се провеждат на стадиони с изкуственото осветление. Във връзка с обнародването в ДВ, бр.48 от 2016 г. на Постановление № 149 от 2016 г. на Министерския съвет на РБ за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2016 г. по бюджета на ММС в горепосоченото писмо ни уведомяват, че следва да бъде осигурена своевременна възможност за провеждане на домакинските срещи от държавното първенство на Първа професионална лига на участващите в нея отбори", съобщават по този повод от ММС.

От спортното министертво увериха за Topnovini.bg, че възможно най-скоро предстои обявяването на процедурата и за Градския стадион в Русе. Разяснено бе, че се касае за специфики и различия в детайлите на необходимите дейности, както и допълнителни съгласувателни процедури със съответните Общини, като е възможно всичко това да се случи и в следващите няколко дни.

Както вече съобщихме, съоръжението има нужда от сериозно стягане, за да може да посрещне първите мачове на ФК "Дунав" в "А" група след 25-годишно прекъсване.

Припомняме, че "драконите" си спечелиха промоция в елита 2 кръга преди края на сезона, а в предпоследния получиха златните медали и шампионската купа на "Б" група. Те финишираха по категоричен начин на първото място във втория ешелон с преднина от 10 точки пред втория "Поморие" и 14 пред третия "Локомотив" Горна Оряховица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама