Часове след трагедията в Ница десетки търсят близките си

14:51, 15 юли 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове след трагедията в крайбрежния френски град Ница десетки продължават да търсят близките си, съобщава местното издание Nice Matin. В социалните мрежи се появиха десеки съобщения със снимки и описания на хора, които близките им издирват. В града цари абсолючен хаос, предават местните сайтове.

Бързо беше създаден и профил @NiceFindPeople („Намери хора в Ница”) . В него има списък на всички, обявени за изчезнали. Списъкът постоянно се обновява. Според потребителите на социалната мрежа таксиметровите шофьори предлагат безплатен транспорт на хората в района.



"Той се казва Ромен и е висок 1.88. Кестенява коса и зелени очи" пише един от потребителите в Туитър

Хиляди публикуват снимки на свои близки с хаштаг #RechercheNice („Търси Ница”), с надеждата да ги открият.



Той се казва Марко. Отишъл е да гледа зарята на „Поменад дез англе“ и никой не го виждал оттогава, гласи този пост в Туитър.

Жителите на френския град дори предлагат домовете си на всички, които имат нужда от подслон, като публикуват „Porte Ouverte” („Отворена врата”) в Туитър.

Появи се и вече станалият популярен след подобни събития хаштаг #JeSuis („Аз съм”, в случая #JeSuisNice – „Аз съм Ница”). Той бе използван за пръв път по време на атаките в редакцията на френския сатиричен вестник „Шарли Ебдо”. От този момент насам той се използва, за да се изкаже солидарност към всички жертви на терористични атаки по света.

Късно снощи Фейсбук светкавично активира функция за отбелязване на оцелелите, която автоматично се изпраща на потребители от пострадалия район. Целта е хората да уведомят близките си, че са добре.

В знак на съпричастност френскиятфлаг бе спуснат наполовина пред посолствата в различни държави.



Поппевицата Риана отмени насрочения си за 15 юли концерт на стадион „Алианц“ в Ница. „Мислите ми са с жертвите и техните семейства“, написа тя в Инстаграм.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама