Пет нарушения при обществените поръчки констатираха в област Търговище

15:03, 15 юли 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет нарушения при провеждането на обществени поръчки констатираха от Агенцията за държавна финансова инспекция в област Търговище. Това сочи справката на ведомството за второто тримесечие на настоящата година. За периода е проследено разходването на средства от държавния и общинските бюджети, както и на пари, предоставени от европейски фондове и програми на общо 167 ведомства в цялата страна сред които има съдилища, общински администрации, детски градини, фондации и др.

В Община Опака финансовите инспектори са проверявали законосъобразността и документална обоснованост при получаване и разходване на целево отпуснати средства през 2014 година по решение на Междуведомствената комсия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за обект укрепване на каменна подпорна стена при ОУ „Васил Левски“ в село Крепча. Проследени са възлагането на обществените поръчки, сключените договори и плащанията по тях, които са за близо 120 хиляди лева. Местната власт е направила две нарушения, а установените вреди от тях са за 13 хиляди лева.

В Областната дирекция по земеделие проверяващите са отбелязали една непроведена обществена поръчка за 20 хиляди лева, но нарушението е свързано с членове от Закона за обществените поръчки, които вече са отменени.  В Окръжен съд Търговище е констатиран пропуск по отношение на изпращането на обобщена информация за всички разходвани средства във връзка с обществени поръчки, но това задължение също вече не съществува в нормативната уредба.

В Районната здравноисигурителна каса са проверявани 13 обществени поръчки за строителство, доставки и услуги, за които ведомството е платило 37 хиляди лева. Няма установени нарушения на процедурите. Проверка е направена и на Административен съд Търговище, където също са изрядни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама