Социалното министерство дава награда за име на програма

16:14, 15 юли 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на труда и социалната политика обявява конкурс за име на Българо-швейцарската програмата за социално включване на роми и други уязвими групи. Най-добрата идея ще получи награда от 100 лева. Предложения се подават до 20 юли, обяви социалното министерство.

Името на програмата трябва да е разбираемо, ясно и позитивно и да дава представа за нейната същност и насоченост към подобряването на достъпа до образование и здравеопазване на ромите и други уязвими групи. Наименованието трябва да е уникално и разпознаваемо на български и английски език.

Инициативата е насочена към подпомагане на ромски и други деца между 3 и 10 години и ще се реализира до 2019 г. Целта е да се увеличат шансовете им за включването в образование, а по-късно и на пазара на труда. Специално внимание се обръща на младите ромски жени и семейства, за да се подобри достъпът им до медицинско обслужване и да се повиши осведомеността им за здравната профилактика и контрола на раждаемостта.

По програмата се финансират проекти за изграждане или ремонт на детски градини, начални училища и медицински центрове. Общата стойност на Българо-швейцарската програма е 8 088 500 швейцарски франка. Инициативата се реализира с партньорството на министерствата на труда и социалната политика, образованието и здравеопазването. Трите институции осигуряват 15% от финансирането и участват с експерти в разработването и реализирането на програмата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама