Предоставят микробус за Дома в селище "Качулка"

16:23, 15 юли 16 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9-местен микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост /ДВУИ/ в селище "Качулка" закупи и предостави Сливенска община. Колата ще се използва за пренасяне на храната от кухнята до трите столови помещения, които се намират в блоковете за живеене на потребителите на социалната услуга. Кухнята е на близо 2 км от мястото за хранене на болните хора. През останалото време ще се ползва за медицински и други транспортни нужди на ДВУИ. Селище "Качулка" се намира в планината, на 28 км. северозападно от Сливен и до там може да се стигне с автобусен транспорт. Това съобщи Злати Стоянов, директор на Дома.

За предвижване на персонала до работното място в Качулка през февруари т.г. на ДВУИ беше предоставен 14-местен транспортен микробус. Той служи и за други транспортни нужди на Дома. Този микробус се ползваше от Дневния център за деца с увреждания „Св.Стилиян детепазител” в Сливен. На дневния център бе купен нов специализиран автобус, пригоден за инвалидни колички. 

Закупуването на специализирани превозни средства е част от политиката на ръководството на общината за гражданите в неравностойно положение и отговаря на европейските стандарти за грижа на хора с увреждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама