Подлези и улици в Пловдив под вода, повалени са много дървета (снимки)

16:29, 15 юли 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под вода са подлезите и улиците в голяма част от центъра на Пловдив, съобщи говорителят на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Цвятко Дешев.

Наводнена е ул. "Райко Даскалов" (Малката главна), както и приземният етаж на ВМИ на "Васил Априлов". Водата е заляла подлезите на "Тримонциум", до аптека "Марица" и на ул. "Гладстон".



Пороят е залял и центалните артерии "Македония" и "Димитър Талев" в район "Южен". В центъра заради обрулени от градушката листа и клонки труднопроходими са ул. "Чернишевски" и "Славянска". Сигналите в Пожарната за нанесени щети постъпват буквално през секунди.



Всички екипи работят по спешност за отстраняване на щетите от стихията, увери директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Само за броени минути след бурята са получени над 15 сигнала за паднали дървета.



Най-големи са щетите в район "Южен" - на ул. "Братя Бъкстон", ул. "Скопие", ул. "Пере Тошев", бул. "Никола Вапцаров", повалени са дървета и на ул. "Данаил Николаев", бул. "Шести септември" и бул. "Цариградско шосе". Има много счупени клони във всички райони в града. Големи са щетите и върху цветните насаждения. Целият състав на "Градини и паркове" по районите е мобилизиран за почистване на зелените площи.



От бурята е повреден светофарът на кръстовището между ул. "Скопие" и бул. "Македония", съобщи кметът на район "Южен" Борислав Инчев. На ул. "Скопие" има и провиснали жици на контактната мрежа.



Ледените късове са очукали изолации на сгради, пробили са външни ролетни щори и комарници, изпочупили са стопове и стъкла на много коли.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, ледени късове с големина на орех връхлетяха днес Пловдив. Бурята вилня повече от половин час в Града под тепетата, тепърва ще се изясняват пораженията, но сигнали постъпват от всички райони на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама