Борисов уволни шеф на горско предприятие заради луксозна кола с държавни пари

17:12, 15 юли 16 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков заради констатирани нарушения.

Причината е поредна скандална обществена поръчка в горския сектор за скъпа хибридна кола под наем с държавни пари – 72 000 лв. годишно. Разпореждането на премиера беше направено след като министър Танева го запозна с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в град Габрово.

Министър Десислава Танева е възложила на Инспектората на Министерство на земеделието и храните да извърши проверка по случая. Днес инспектори са били на място и са установили, че Недков все пак ползва колата въпреки изрична забрана на ресорния зам.-министър.

Преди дни Танева заяви, че Министерството на земеделието и храните е забранило да се инвестира в покупка или други форми на придобиване на леки автомобили, които не са за обслужване за горско-стопанските дейности. Именно заради това Недков е решил да заобиколи забраната и да наеме луксозния автомобил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама