Вигенин пита Кунева за закрития Младежки дом в Благоевград

17:24, 15 юли 16 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградският депутат от БСП Кристиан Вигенин направи парламентарно питане относно казуса със закриването на Центъра по изкуствата и Младежкия дом в ‪Благоевград.

Въпросът бе отправен към ресорния министър Меглена Кунева.‬ 

От трибуната на Народното събрание Вигенин подчерта, че общинското ръководство в града използва като оправдание новия Закон за училищно и предучилищно образование. 

"Разбира се, проблемът е преди всичко в Благоевград, защото закрива структури и праща хора на борсата с голи обещания, че след 1 август ще има нова обединена структура - Център за подкрепа на личностното развитие - в която всички ще бъдат преназначени", каза Вигенин. 

"Вицепремиерът ‪‎Кунева‬ подчерта, че България не може да се лишава от подготвени педагози и освободените не трябва да се притесняват за своето бъдеще", коментира депутатът и в социалната мрежа. 

Вигенин, както и общинската структура на БСП в Благоевград, ще следят как ще се развие проблемът с просветните кадри, пратени на трудовата борса и дали въобще ще има обещания от Общината Център за личностно развитие.

Социалистите ще искат и отчет как се стопанисват общинските обекти - Младежкият дом и Обединен детски комплекс в квартал "Вароша", който е паметник на културата в града. 

Заради промени в културните звена в Благоевград и закриване на дългогодишните просветни институции в Благоевград, червените активисти се заканиха неодавна да поискат оставката на заместник-кмета Христина Шопова, ако не бъдат спазени обещанията на администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама