Благотворителна кампания подпомага конна терапия на деца с увреждания

17:34, 15 юли 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна кампания за подпомагане на терпията на деца с увреждания и деца в неравностойно положение, стартира сдружението с обществено полезна дейност клуб по конен спорт "Истър". Това съобщиха днес на нарочна пресконференция представители на ръководството и членове на клуба.

Целта е със събраните средства да се подобрят физическите условия, в които се провежда терапията с деца. Необходимо е закупуване на специализирано оборудване за по-пълноценно провеждане на терапевтичните занятия - седла, рампи и др., както и подобряване на част от инфраструктурата на конната база, за да отговаря тя в по-висока степен на нуждите и комфорта на децата, с които се провежда терапия с коне.

Дейността в тази област клубът е стартирал от 2015 г. Контактът с конете и конната езда не просто укрепват тялото, а имат и цялостно положително влияние върху психиката. Това е и целта на терапията с коне – тя е комплексен метод, който помага за подобряването на физическото и психическото състояние на децата с увреждания, а също така и за тяхната социална интеграция, разясни днес Искрен Гецов. Той сподели, че вече има постигнат сериозен напредък с някои от момичетата и момчетата, с които се занимават.

Десет са децата, които към момента се възползват от тази все още нова за България услуга, а инетерсът към тази дейност на ККС Истър нараства.

Желаещите да помогнат, могат да направят дарение в полза на Сдружение с обществено полезна дейност Клуб по конен спорт – Истър, по банков път, по сметка BG06 IABG 7471 1000 05 15 01 при банка Интернешънъл Асет Банк АД или в специалната кутия за дарения в офиса на ТераЛингва на ул. Петко Д. Петков 7.

ККС Истър изказа днес благодарности и на екипа на агенция ТераЛингва, който първи е прегърнал идеята и оказва финансова и организационна подкрепа за кампанията.

Гецов добави, че вече са получили положителни отзиви при срещите си с представители и на местния бизнес, като изрази надежда и Община Русе да откликне подобаващо на тази инициатива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама