Задържаха пловдивчанин, извършил кражби за над 350 хил. лева в Ямболско

18:20, 15 юли 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанинът Валентин Беллилов е задържан за срок от 72 часа по обвинение за 4 кражби на територията на област Ямбол, съобщиха от Районната прокуратура в града. За същото престъпление е повдигнато обвинение и на живеещия в София Николай Стоянов.

Роденият през 1976 г. Стоянов е извършил престъпното деяние в условията на "опасен рецидив", а роденият през 1971 г. Беллилов в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда за "въоръжен грабеж". Наказанието, предвидено за подобно тежко умишлено престъпление, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години. Двамата мъже извършвали кражбите на територията на област Ямбол, са задържани в Бургас, където наели помещение.

Общата сума на пари и вещи, открита в помещението, наето от двамата мъже в бургаския жилищен комплекс "Братя Миладинови", е над 350 000 лв., уточни на заместник апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова. Само при едната кражба са задигнати 55 000 евро, а при друга - над 13 000 лв. Сред откритите вещи са и уникални часовници, скъпи златни накити, маркови слънчеви очила и други вещи на значителна стойност.



Цялостната операция по залавянето на обвиняемите е проведена на територията на областите Ямбол и Бургас и е била приключена само в рамките на два дни - от 13 до 15 юли 2016 г.

Директорът на ОД на МВР в Ямбол Генчо Иванов съобщи, че кражбите са извършени чрез разбиване на каси, две от тях са били на офиси и две в жилищни апартаменти. Офисите са на фирма АВС "Инженеринг", както и на ЗК "Единство" - с. Ботево. Апартаментите, в които са извършени другите две кражби, се намират в Ямбол. Само при едната от тях са задигнати златни накити на стойност около 100 хиляди лева.



В наетото от двамата обирджии помещение в Бургас са намерени инструменти за разбиване на каси, сред които отвертки, бормашини, различни ключове, съоръжения за извършване на заготовка за изработване на ключове, радиостанции, уреди за заглушаване на СОТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама