Титлите на двойки от тенис турнира в Сливен останаха в България

19:03, 15 юли 16 / Спорт 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България спечели двете титли на двойки на провеждащия се в момента Международен турнир по тенис до 12 г. на кортовете на ТК „Спорт Палас“ в Сливен.Динко Динев (ТК „Черноморец“, Бургас) и Драгомир Драганов (ТК „15-40“, София) триумфираха с купата при момчетата. На финала те надиграха Михай Александру Коман (Румъния) и Борис Мъркев (Македония) с 6:3, 6:2.

При момичетата титлата спечелиха Катерина Димитрова (ТК „Локомотив 98“, Пловдив) и Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София). Във финалния мач те надиграха румънския тандем Юлия Андреа Йонеску и Оана Бианка Маринеску с 6:2, 6:1.

Двете шампионски двойки съставят „А“ националния тим на България от програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ за развитие на млади таланти, създадена от БФТ.

Димитрова и Глушкова ще излязат една срещу друга във финала на сингъл при момичетата утре. Това ще е повторение на мача за титлата от Държаното първенство „DEVIN CUP” за тази възраст, завършил с победа за пловдивчанката. В днешните полуфинали Димитрова отстрани румънката Йонеску с 6:2, 6:3, а Глушкова победи с 6:0, 6:2 Джулия Златева.

При момчетата от шампионския тандем Динко Динев и Драгомир Драганов се срещнаха на полуфинала днес, като в равностоен и  оспорван двубой победител стана  бургазлията след 7:5, 6:4. Така на финала Динев ще срещне Пиер Люто от Франция, надиграл представителя на домакините Светлин Керемедчиев с 6:4, 6:4.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама