Отново крадат коли за откуп

19:25, 15 юли 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мутренските времена от началото на прехода се върнаха във Варна, научи Topnovini.bg. В момента сила набира познатата от 90-те години схема за кражба на коли среден клас, но не за части или износ, както бе през последните десетина години, а за откуп.

Наш читател е заплатил 2500 лв., за да получи обратно откраднатата си кола. Парите броил по телефонни указания на непознат в кв. „Галата“, който бил с гръб към него. След това се върнал вкъщи – хем без кола, хем с 2500 лв. по-беден, и отново по телефона получил указания къде да отиде на следващата сутрин, за да намери колата си.

Собственикът на колата живее на територията на Второ районно управление на полицията. След като се разходил до последната автобусна спирка на най-южния квартал на Варна, за да плати средногодишната пенсия на възрастните хора в България, той прибрал колата си на следващия ден от кв. „Виница“. Автомобилът струва около 15 000 лв.

Тъй като е бил вече обявен за откраднат, се наложило собственикът му да посети повторно полицейското управление и да увери служителите на МВР, че сам си го е намерил, за да бъде снет от издирване.  Дали заради статистиката за разкритите престъпления, или по друга причина, униформените давали вид, че му вярват, докато попълват официалните документи, след което затворили папките и директно попитали: „Колко пари платихте?“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама