Условна присъда жена за от Изгрев, укривала данъци

20:38, 15 юли 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският окръжен съд призна за виновна 24-годишната Ренгинар Ф. от село Изгрев, община Венец, за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери. За провинението жената получи условна присъда.

През периода 1 януари до 30 април 2012 год. подсъдимата Ренгинар Ф. започнала да получава значителни парични преводи чрез системата „Western Union“ от различни хора от Република Турция. Според заключението на съдебната счетоводна експертиза 24-годишната жена е получила равностойността на преводи в различна валута в размер на 62 487 лева. За получените средства тя не подала данъчна декларация и по този начин успяла да избегне заплащането на 6248 лева данъчни задължения.

На 21 декември 2011 год. в село Венец Ренгинар Ф. депозирала молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст. Документът не бил подписан от подсъдимата, сочи заключението на съдебно-почерковата експертиза по делото. Въпреки неистинския документ обаче Ренгинар Ф. получила 420 лева месечни помощи за отглеждане на дете, които употребила за свои лични нужди.

В хода на разследването подсъдимата, която е неосъждана, безработна и неомъжена, не е дала обяснения за извършените престъпления. Нанесените от нея щети в размер на 6668 лева не са възстановени до момента.

След като признали вината й шуменските магистрати я осъдили на двугодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, както и глоба от 500 лв.

Присъдата  подлежи на обжалване и протестиране пред АС – Варна.         

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама