50 хил. главореза ще тръгнат всеки момент от ДАЕШ, предупреди проф. Михаил Константинов

22:08, 15 юли 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 хил. главореза ще тръгнат всеки момент от „Ислямска държава“ (ДАЕШ). Тези опасения изрази в ефира на БНТ проф.Михаил Константинов след атентата във френския град Ница.  

Той е категоричен, че всеки, който е отсъствал от Европа през последните 2 години и се опитва с обръсната глава да се върне обратно, трябва да бъде профилактиран и изолиран за изключително дълъг период от време и да не бъде пускан в цивилизацията. По неговите думи това трябва да се случи чрез закон.

Според Константинов терористичните атаки се случват във Франция, защото там има огромно малцинство, което е от изкуствено привнесена ислямска маса. А терористите смятат, че това е слабото звено във веригата.

„Не съм убеден дали няма ситуации в света, в които един вълк самотник може да обърне по някакъв начин перспективата ни за света, в който живеем“, пита от своя страна журналиста Тони Николов.

Той припонми, че Франция е страната, която дълги години се е опитвала да въведе модел за интеграция, който да спре радикализмите. Но като ответен удар се стоварват атентатите върху нея.

По неговите думи 5 или 6 от най-елитните ръководители на ДАЕШ са от бившите съветски републики. „Русия създаде част от проблема с тероризма“, каза още Николов.

„Всички знаем къде е конфликтът. Ако ще седим и ще чакаме поредния атентат, категорично съм против. Трябва конкретни и обединени дейнствия. Стига с това въоръжаване срещу Русия“, отсече депутатът от БСП Драгомир Стойнев. По неговите думи проблемът е „Ислямска държава“ и тероризмът в света, а не Русия.

„Израел живее в подобна атмосфера вече 50 години“, каза Константинов. Николов побърза да го допълни, че и ние ще заживеем така – от опасност до опасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама